~ Brojler ~

Brojler prerađevine od pilećeg mesaBrojler – Zlatno pile je poznat proizvođač svježeg i zamrznutog pilećeg mesa, kao i prerađevina od pilećeg mesa u Bosni i Hercegovini. Svoj proizvodni proces, kontrolu nad njim i način rada zasnivamo na dugogodišnjem radnom iskustvu u peradarstvu čime se osigurava proizvodnja visokokvalitetnog, zdravstveni ispravnog proizvoda na zadovoljstvo naših kupaca.

Firma Brojler je osnovana 1989. godine u Bosanskom Šamcu sa ciljem da proizvodi utovljene piliće, a obnovljena je 1999. godine u Sarajevu i počinje, osim tova pilića, sa proizvodnjom svježeg pilećeg mesa.

2003. godine Brojler počinje sa preradom pilećeg mesa i svaki dan smo sve više prisutni na tržištu zbog dobre prihvatljivosti od strane krajnjih kupaca. Stalnim veterinarskim nadzorom žive proizvodnje se potpuno kontrolira zdravstveno stanje peradi te svaki naredni korak proizvodnje što osigurava kvalitetan i zdrav proizvod.

Brojler – Zlatno pile danas zapošljava preko 200 radnika koji sačinjavaju mlad, prespektivan i stručan kadar. Ima zaokružen proces proizvodnje počevši od farme kod svog kooperanta, preko klaonice i prerade, pa do svojih specializiranih maloprodajnih mjesta.

PRERADA

U sklopu Brojlera postoji i prerada pilećeg mesa, a kao rezultat toga kupci imaju na raspolaganju širok asortiman prerađevina od pilećeg mesa. Prednost naše prerade je u tome što raspolažemo vlastitom, prvoklasnom sirovinom, bez stranih uvoza, te se upotrebljavaju samo vrhunski začini, što bez sumnje doprinosi kvalitetu i neodoljivom ukusu naših prerađevina.

Brojler prerađevine od pilećeg mesaKao i u kompletnom proizvodnom procesu, tako i u preradi se vrši redovna i stroga kontrola kvaliteta prerađevina. Posebno se akcenat stavlja na hemijskobiološki sastav proizvoda. Strogo kontrolisan svaki korak u pogonu, od proizvodnje, do transporta u naše maloprodajne objekte, je garant kvaliteta svih naših proizvoda!

EDUKACIJA

Brojler d.o.o je u saradnji sa srednjim školama tehnološkog tipa, te na taj način pruža mogućnost da se na pravom mjestu obrazuje i stvara novi, mladi stručan kadar. Učenici prate kompletan proizvodni proces, te imaju uvid u kompletnu tehnologiju proizvodnje. U Brojleru se vodimo izrekom: "Na mladima svijet ostaje"!